Zijn er nog vragen?

Hier vind je de antwoorden op al jouw vragen betreft onze speelgoedcollectie, onze abonnementen, duurzaamheid en onze service.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Je kiest een abonnement én je kiest het speelgoed dat je wilt gebruiken. Na een aantal weken uitgespeeld? Dan kies je gemakkelijk iets nieuws en komen wij langs om het speelgoed te wisselen. Lees meer over het speelgoed abonnement.

We hebben maar één wereld en daar gaan we graag zuinig mee om. Consuminderen helpt enorm, maar is met kinderen soms knap lastig. Want het ene moment willen ze dit, en het andere moment willen ze dat! Met Pligo combineer je consuminderen met
mogelijkheden. Door het herverdelen van speelgoed dat je niet gebruikt en het door te geven aan andere kinderen. Ideaal toch?

Wist je dat oprichter Dorie ten Hove een duurzaamheidsprijs heeft gewonnen voor Pligo? Ze mag zich één van de duurzaamste jonge 100 ondernemers van 2021 noemen! Meer info hierover ontdek je op www.dj100.nl.

De materialen van Pligo voldoen aan de volgende eisen:
– Het is te repareren óf losse onderdelen kunnen worden vervangen.
– Pligo werkt het liefst met herbruikbare materialen. Voorbeelden in het assortiment
zijn Stapelstein en de PlusPlus.
– Het gebruikte hout is minimaal FSC gekeurd.

Verder houden we van hergebruik. Zo is de opslag gevestigd in een gebouw dat op de slooplijst staat. De meubels in het kantoor zijn (minstens) tweedehands en de inrichting van de bus komt van Marktplaats. Voor het vervoer van materialen wordt alleen (herbruikbare) verpakking gebruikt en enkel als dit echt nodig is.

Naast de verhuur wordt er hard nagedacht over een eigen circulaire speelgoedlijn. Daarover snel meer!

Kinderen ontdekken als de beste! En al is ons speelgoed supersterk, in een enthousiast speelproces gaat wel eens iets stuk. Kan gebeuren! Neem contact met ons op en dan zorgen we ervoor dat je snel verder kunt spelen.

In ons assortiment vind je veel Pikler-materialen. Dit is afkomstig van officiële Pikler-speelgoedmakers in Europa. Verder vind je ‘open ended-toys’ oftewel ‘open einde-speelgoed’. Wat is dat eigenlijk?

Dit speelgoed zorgt voor fantasie. Een Wobbel is fijn om op te liggen als bedje. Als je dat omdraait, is het ineens een brug. Een glijbaan. En als ‘ie op de zijkant staat is het een muur. Elk materiaal bij Pligo is ‘open’ en biedt dit soort mogelijkheden. Je laat met dit speelgoed de keuze aan het kind. En daar houden we van!

Wissels aanvragen doe je gemakkelijk via ons wisselformulier. Onze bezorgdienst komt daarna het speelgoed brengen en je levert gelijk het gebruikte speelgoed weer in. Kom je er na die tijd achter dat je nog onderdeeltjes in huis hebt? Die krijgen we graag met de volgende wissel weer terug 🙂

We leveren in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden.

Tja, ook dat hoort bij het speelavontuur. Gelukkig hebben we vaak extra-onderdelen in onze opslag. Ook voor een verloren onderdeel geldt dus: laat het ons even weten, dan kunnen wij het oplossen!

Speelgoed dat je in de winkel koopt is nieuw, het glimt misschien zelfs mooi. Je haalt zelf de verpakking eraf. Bij Pligo werkt dit anders. Je krijgt elke paar weken andere materialen en dat is altijd een fijn moment! Elke klant maakt de materialen schoon vlak voor het inleveren. En wij doen een laatste check. Je krijgt dus schoon speelgoed in goede staat. Veel speelplezier!

Een paar dagen voor het wisselmoment krijg je een e-mail met het verzoek om je nieuwe keuze voor speelgoed door te geven. Je kunt inloggen op de website en je keuze doorgeven. Dan zie je gelijk wat beschikbaar is en wat niet. Van de meeste materialen hebben we meerdere items op voorraad.

Speelgoed uitzoeken is soms moeilijk, maar voor onze speelexperts is het kinderspel! Dus we denken graag met je mee. Stuur ons een berichtje met de leeftijd van je kind(eren) in jaren + maanden en vertel kort wat je ze ziet doen.

Bijvoorbeeld; 2 jaar en 3 maanden, klimt graag/gooit graag alles door elkaar, stopt dingen in bakken en verzint er verhalen bij. Dan weten wij genoeg!

Je kunt het speelgoed zelf schoonmaken als je dat fijn vindt. Alle materialen maak je schoon met een lichtvochtige doek (geen zeep o.i.d.!).

Terug op locatie maken wij het speelgoed ook nog grondig schoon.